...
Реєструйся

Наскільки скоротять чисельність працівників місцевих державних адміністрацій: оприлюднено проєкт Постанови Уряду


Скорочення працівників місцевих державних адміністрацій відбудеться за рахунок підрозділів соціального захисту населення та служб у справах дітей.

Мінсоцполітики розмістило на власному сайті проєкт Постанови Уряду «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Зміни пропонується внести до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання діяльності місцевих державних адміністрацій» від 25 березня 2014 року № 91та до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання затвердження граничної чисельності працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів»  від 5 квітня 2014 року № 85.

Пропозиція Міністерства полягає в скороченні граничної чисельності працівників обласних держадміністрацій до 1 липня 2021 року на 30 % відсотків граничної чисельності державних службовців структурних підрозділів із питань соціального захисту населення облдержадміністрацій та на 30 % державних службовців служб у справах дітей облдержадміністрацій, щоправда, за умови утворення територіальних органів Нацсоцслужби з урахуванням норм статті 41 Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII (далі — Закон № 889).

Що стосується працівників районних держадміністрацій, то до 1 липня 2021 року їх гранична чисельність скорочується на 100 відсотків загальної чисельності державних соціальних інспекторів райдержадміністрацій станом на 1 січня 2020 року за умови утворення територіальних органів Нацсоцслужби з урахуванням норм статті 41 Закону № 889.

Щоправда, скорочені працівники не залишаться без роботи, оскільки таке скорочення відбудеться в рамках створення нової Національної соціальної сервісної служби, яка буде створена на заміну Держсоцслужби. Тобто, працівників соціальних підрозділів переведуть до нової структури.

З текстом проєкту постанови Уряду «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» можна ознайомитись на сайті Мінсоцполітики

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...