...
Реєструйся

Наукова атестація докторів філософії буде провадитися по-новому


Міністерство освіти і науки планує впровадити, як експеримент, наукову атестацію докторів філософії через захист їх дисертацій у разових вчених радах, про це повідомила Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України, під час виступу на тему «Вища освіта України в контексті розвитку творення європейського простору вищої освіти». Він відбувся в межах відповідного семінару в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

Йшлося, зокрема, про те, як найближчим часом зможуть захищатися доктори філософії за новими PhD-програмами.

Міністр відзначила, що за законом необхідну нормативно-правову базу для цього має розробити Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. Але наразі агентство тільки сформовано й затверджено його склад, тож йому потрібен певний час, щоб визначити «правила гри» та впровадити їх.

«Однак ми розуміємо, що є майбутні доктори філософії, які зараз навчаються, вже мають амбіції для захисту і не можуть чекати так довго.

Тому ми підготували проект постанови Уряду щодо наукової атестації докторів філософії, що як експеримент передбачає створення разових вчених рад у складі 5 осіб», — пояснила Лілія Гриневич.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації