...
Реєструйся

Не надходить пенсія на рахунок у банку: у чому причина


Запитання до ПФУ:

Мій чоловік ще наприкінці липня відкрив у банку рахунок для зарахування пенсії. У вересні цей банк припинив роботу. Тобто рахунок і карта є, але кошти на неї жодного разу так і не надходили. Чому виникла така ситуація?

Відповідь ПФУ:

Для того, щоб органи Пенсійного фонду України (далі — ПФУ) реалізували бажання пенсіонера про перерахування пенсії на поточний рахунок у банку, пенсіонер має написати заяву встановленої форми (вона наведена в додатку 1 постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 1999 року № 1596 «Про затвердження Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках»). У заяві потрібно обов’язково зазначити номер банківського рахунку.

Таку заяву людина подає трьома способами:

  • особисто до будь-якого сервісного центру ПФУ;
  • через вебпортал електронних послуг ПФУ з використанням кваліфікованого електронного підпису;
  • безпосередньо через банк, який передає заяви до органу ПФУ, попередньо засвідчивши особу заявника.

Читайте статтю «Порядок підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки: про головне» в Живому журналі «КАДРОВИК.UA». Оформте передплату на місяць, пів року або рік.

Джерело: Пенсійний фонд України

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...