...
Реєструйся

Не тільки поліція: у МВС уточнили, хто може штрафувати за порушення карантину


Штрафувати за порушення карантину в Україні можуть не тільки поліцейські і санітарні лікарі, але й місцеві органи влади. За порушення карантину передбачені штрафи і тюремні ув’язнення.

Всі порушення карантину караються за статтею 325 Кримінального кодексу України. Якщо дії громадян призвели до поширення вірусу, винним загрожує від 17 тисяч гривень штрафу до трьох років в’язниці. У разі загибелі людей — від 5 до 8 років ув’язнення. Для посадових осіб штрафи становлять 34–170 тисяч гривень.

Як зазначив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, в країні не передбачена відповідальність за політичні заяви.

«Якщо особисто мер порушить правила карантину, то ми особисто мера будемо штрафувати. Але за політичні заяви у нас немає відповідальності. У них у всіх вибори, вони на цих виборах хочуть покрасуватися перед виборцями. Сподіваюся, що мерів, які не займаються захистом своїх громадян від коронавірусу, не будуть обирати», — сказав він.

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...