...
Реєструйся

Необхідність оформлення обхідного листа працівником перед розірванням трудового договору


Чи може кадрова служба не видавати трудову книжку працівнику, якщо він не здав обхідний лист?
Ні, не може.

Трудове законодавство не містить жодних положень про необхідність оформлення такого документа, як обхідний лист працівником перед розірванням трудового договору. Тому згідно зі статтею 47 КЗпП роботодавець зобов’язаний у день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, визначені в статті 116 КЗпП.

Отже, роботодавець зобов’язаний в день звільнення видати працівникові трудову книжку. До того ж у законодавстві немає жодних підстав для видачі трудової книжки в інші строки, ніж передбачено статтею 47 КЗпП. У разі затримки видачі трудової книжки з вини роботодавця працівникові виплачуєтся середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Білоткач Галина Панасівна,
експерт гарячої лінії
Більше нових актуальних запитань від передплатників і читачів та вичерпних відповідей на них від експерта гарячої лінії Галини Білоткач — у вкладенні до журналу «КАДРОВИК.UA» «Кадри. Гарячі запитання кадровика» № 7, 2018, у рубриці «Запитання гарячої лінії».

Придбати видання Архів журналу

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Оплата надурочних робіт при підсумованому обліку робочого часу
Згідно зі статтею 61 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) на безперервно діючих підприємствах, в окремих виробництвах, цехах тощо та на деяких видах робіт, ...
Чи може науково-педагогічний працівник обійняти посаду доцента без наявності відповідного вченого звання?
Науково-педагогічний працівник, який не має вченого звання доцента, може претендувати на заміщення посади доцента з установленням йому посадового окладу на ...