...
Реєструйся

Ні дискримінації чоловіків у трудовому законодавстві


Верховна Рада України зареєструвала законопроект № 8204 щодо забезпечення прав чоловіків, які виховують дітей без матерів (одиноких батьків), нарівні з правами одиноких матерів.

Так, в законопроекті пропонується виплачувати одиноким батькам допомогу на дитину.

Крім того, для одиноких батьків, які мають дитину віком до 14 років або дитину з інвалідністю, можуть скасувати термін випробування при прийнятті  на роботу.

Також пропонується викласти в новій редакції статтю 1861 КЗпП: «Гарантії, встановлені статтями 56, 176, 177, частинами третьою — восьмою статті 179, статтями 181, 182, 1821, 184, 185, 186 цього Кодексу, поширюються також на одиноких батьків та батьків, які виховують дітей без матері (в тому числі в разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також на опікунів (піклувальників), одного з прийомних батьків, одного з батьків-вихователів».

Джерело: ligazakon.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Держпраці наголошує на внесенні актуальних змін до колективних договорів
У разі колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин до генеральної угоди, галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів включаються положення, що забезпечують ...
Як робочий час впливає на продуктивність працівника
Організація робочого часу стає стратегічним пріоритетом для роботодавців у сучасному бізнес-середовищі. А визначення оптимальних моделей робочого часу впливає на результативність ...