...
Реєструйся

Нормативні акти, що обмежували сумісництво в державному секторі, скасовано


Утратили чинність деякі постанови Кабінету Міністрів України з питань роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ й організацій, що визначено постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2022 року № 1306.

Тож не діятиме постанова Кабінету Міністрів України від 3 квітня 1993 року № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій».

Додатково розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2022 року № 1047-р скасували наказ Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 28 червня 1993 року № 43 «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій».

Це пов’язано з тим, що оновлена з 19 липня 2022 року стаття 102-1 Кодексу законів про працю України вже не містить норму, за якою умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій визначаються Кабінетом Міністрів України. Сталося це завдяки Закону України від 1 липня 2022 року № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин».

Тож цілком логічно, що Уряд привів підзаконні нормативні акти у відповідність до цього Закону.

Отримайте доступ до вебінару «Сучасне сумісництво».

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Матеріали до теми


Працівник оформлений у резидента Дія Сіті як сумісник: особливості оподаткування його доходу
Контролери пояснили за якою ставкою ПДФО оподатковувати зарплату працівника, який працює у резидента Дія Сіті за сумісництвом на підставі трудового контракту (у ...
Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...