...
Реєструйся

Нова пошта оголосила про зміну вартості доставки посилок і документів з 1 січня 2022 року


З 1 січня 2022 року Нова пошта готує для клієнтів п’ять новин щодо оновленнями тарифів.

Перше оновлення – нова послуга з доставки документів за 40 гривень. Ціна буде фіксованою на весь рік, а до її вартості вже включено фірмовий картонний конверт.

Друге оновлення – продовження акційного тарифу на доставку до поштоматів за 35 гривень, а також післяплату без комісії на перший квартал 2022 року. З 1 квітня вартість доставки до поштомату складатиме 45 гривень незалежно від географічного спрямування та ваги відправлення по всій території України.

Третє оновлення – тариф за доставку, коли покупці одразу після огляду у відділенні хочуть повернути посилку з невідповідним товаром. Це зручно та вигідно представникам e-commerce, на чиї плечі лягали основні витрати за такі відправлення. З 2022 року вартість складе 15 гривень за посилку вагою до 30 кг, що суттєво нижче за вартість базового відправлення.

Четверте оновлення – спрощення тарифних зон, яке дозволить клієнтам швидше орієнтуватися у вартості доставки. З 2022 року вона розраховуватиметься залежно від пунктів призначення за трьома тарифними зонами:

1. По місту та його передмістю

2. Між містами України

3. З/в селище міського типу чи село

П’яте оновлення – при доставці в межах міста та його передмістя вводиться три тарифи за вагою посилок: маленька – до 2 кг, середня – до 10 кг та велика – до 30 кг. Вартість посилок популярних габаритів стане доступнішою. Наприклад, посилки до 2 кг зараз коштують 45, а коштуватимуть 40 гривень. Посилки вагою до 30 кг коштують 100, а коштуватимуть 80 гривень. До того ж у ціну вже входитиме комісія за оголошену вартість до 1000 гривень, незалежно куди буде доставлена посилка – до відділення або поштомату.

З 1 січня 2022 року компанія змінює тарифікацію на доставку та забір посилок кур’єром за адресою. При замовленні послуг кур’єра не потрібно прив’язуватись до ваги. За будь-яку посилку до 30 кг буде фіксована вартість +30 гривень, а для відправлень понад 30 кг буде +90 гривень за кожні 100 кг, і тарифікація йде вже як вантажу.

Також доставка кожної посилки в експрес-накладній з кількома місцями тарифікуватиметься по-новому. Оцінюватиметься кожна посилка за окремим тарифом: посилка з максимальною вагою – за базовим тарифом, решта – за зниженим.

Нові тарифи набудуть чинності з 01.01.2022 року.

Джерело: https://buh.ligazakon.net

Матеріали до теми


Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...
Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика (добірка від «КАДРОВИК.UA»)
Перед кадровиками і бухгалтерами постає завдання правильно оформити всі належні документи на мобілізованого працівника та здійснити гарантовані нарахування. Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» випустила ...
Фахівці сфери соціального захисту населення зможуть долучитися до кадрового резерву для роботи на ДОТ
Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України». ...