...
Реєструйся

Реальні історії: як берегівцю допомогли отримати належні компенсаційні виплати при звільненні


Уже не вперше фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області стикаються у своїй практиці з випадками, коли краяни звертаються у зв’язку з порушенням їх трудових прав у частині недотримання строків розрахунку при звільненні.

Ось і житель м. Берегове змушений був із цієї ж причини написати заяву в Управління Держпраці краю. За словами заявника, він протягом року працював сортувальником у місцевому лісопереробному господарстві, що належить до суб’єктів малого підприємництва. Наприкінці серпня цього року змушений був звільнитися, але при звільненні не отримав належні компенсаційні виплати. До того ж, підприємство, стверджував берегівець, частково заборгувало йому і зарплату.

Посадовці Управління Держпраці провели позапланову перевірку на підприємстві, де працював краянин, у ході якої підтвердилися факти, викладені в його заяві. За результатами контрольного заходу, керівнику підприємства був внесений відповідний припис на усунення виявлених порушень. На сьогодні господарство розрахувалося з чоловіком повністю.

Джерело: https://uz.dsp.gov.ua

Матеріали до теми


Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначено особливості трудових ...