...
Реєструйся

Новації 2018 року: більше ніж професія кадровик


Новації 2018 року: більше ніж професія кадровик — головна тема брифінгу Всеукраїнської асоціації кадровиків та журналу «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA», який пройшов 26 квітня у прес-центрі УНІАН. Безумовно, ринок та умови ведення бізнесу в Україні постійно змінюються. Професія інспектора з кадрів, про яку говорили на брифінгу експерти, вже давно не відображає того функціоналу, яким наділений кадровик на підприємстві. Сьогодні кадровик на підприємстві — це вже зовсім новий фахівець, з розширеним набором знань і компетенцій. Інспектор з кадрів — більше не статист і не наглядач за паперами. Інспектор з кадрів бере активну участь в управлінні підприємством. Це кваліфікований працівник, менеджер. Так чи інакше ця особа в різних галузях виробництва займається всіма процесами, пов’язаними з трудовими відносинами. Очевидно, настав час змін! Разом з експертами Кабінету Міністрів України, Державної служби України з питань праці, представниками провідних компаній обговорили важливі аспекти та сучасні тенденції:

• Порушення законодавства про працю та коло осіб, до яких застосовуються штрафні санкції. Компетенції інспекторів з кадрів.

• Чи важливо роботодавцю мати у штаті професіонала з питань трудових відносин і хто це має бути.

• Кваліфікаційні характеристики посади та реальне коло посадових обов’язків інспекторів з кадрів.

• Рівень кваліфікації сучасного кадровика: чи задовольняє рівень знань роботодавців.

• Інспектор з кадрів: хто він для іноземного засновника підприємства.

• Менеджеру треба команда: чи будуть компанії шукати альтернативу новій професії. Результатом проведення брифінгу став лист-звернення до Міністерства соціальної політики України та роботодавців щодо ініціювання внесення нової професії до Класифікатора професій та запровадження професійного свята. Дякуємо всім за активну участь!

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації