...
Реєструйся

Нові онлайн-рейтинги допоможуть працівникам-мігрантам уникнути недобросовісних рекрутерів


Мільйони працівників мігрують у пошуках кращого життя для себе та своїх сімей. Багато з них “ведуться” на такі фальшиві обіцянки несумлінних кадрових агентств, як от: “вигадані” робочі місця, зниження заробітної плати та небезпечні умови праці. Деякі люди опиняються в полоні примусової праці та інших форм сучасного рабства.

Щоби вирішити цю нагальну проблему було створено нову веб-платформу, яка надає працівникам-мігрантам можливість ознайомитися з рейтинговим списоким відгуків про різні кадрові агентства. 

Платформа Recruitment Advisor, розроблена Міжнародною конфедерацією профспілок (МКП) за підтримки Ініціативи з доброзичливої ​​винагороди МОП, налічує тисячі установ у Непалі, Філіппінах та Індонезії.

Ця платформа дозволяє працівникам коментувати свій досвід, оцінювати кадрові агентства та дізнатися про свої права. Нині платформа доступна англійською, індонезійською, непальською та тагальською мовами, проте перелік мов обіцяють розширити.

Уряди надали перелік ліцензованих агентств, а мережа профспілок та організацій громадянського суспільства у всіх цільових країнах забезпечила стійкість платформи шляхом охоплення максимальної кількості працівників. Система допомагатиме найманим працівникам, які слідкують за справедливим процесом набору персоналу, на основі Загальних принципів та Оперативних керівних принципів МОП щодо чесного набору персоналу та залишають корисні відгуки для урядів щодо практики ліцензованих кадрових агентств, що можуть бути використані як доповнення до більш традиційного моніторингу системи.

Працівники-мігранти є більш вразливими до зловживань під час прийняття на роботу. “Недобросовісні кадрові агентства користуються недбальством правоохоронних органів, урядів а також тим, що працівники елементарно не знають про свої права”, – говорить генеральний секретар МКП Шаран Берроу. “Настав час повернути владу до рук робітників, щоб оцінити кадрові агентства та показати, чи виконують вони мвої обіцянки щодо робочих місць і заробітної плати”.

Як правило, багато робітників не усвідомлюють, що вони не мусять платити за те, щоб отримати роботу. Цей принцип є ключовим елементом, який було внесено до списку принципів МОП для забезпечення чесного набору персоналу.

“Ця платформа може допомогти трудящим-мігрантам зробити критичний вибір під час планування свого переїзду на роботу в чужу країну…”, – говорить технічний фахівець МОП Алікс Насрі. “Ми наполегливо закликаємо працівників поділитися своїм досвідом, щоб інші могли вчитися у них. Критична маса відгуків потрібна, щоб платформа була дійсно корисною для мігрантів”.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Міжнародної організації праці.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...