...
Реєструйся

Новітні послуги звʼязку для спілкування з Пенсійним фондом


У Пенсійному фонді України відтепер використовуватимуть Skype, текстові повідомлення на мобільному та соцмережі.  Про це поінформував начальник головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві Володимир Аніканов.

Певну частину таких нововведень поки що запроваджують тільки у столиці, та, можливо, з часом вони набудуть поширення на всю Україну. В органах ПФ Києва працюють уже кілька дистанційних форм обслуговування громадян.

Так, одним із способів звʼязку є веб-портал: людина може зареєструватися на сайті portal.pfu.gov.ua та щомісяця за потреби отримувати виписку із системи персоніфікованого обліку, контролюючи сплату роботодавцем єдиного внеску, і підтвердити свій страховий стаж, – для працюючих осіб. А пенсіонери мають змогу отримувати інформацію зі своєї пенсійної справи, де вказано вид та суму призначеної пенсії, цільової грошової допомоги та інших доплат, встановлених законодавством. Також зареєстрований користувач може подати запит для підготовки довідок, інших необхідних йому документів у паперовому вигляді, записатися на прийом до керівника чи іншого фахівця ПФ тощо. Інформацію надають у найкоротші терміни.

Оскільки ще не запроваджено форми електронного підпису, для реєстрації людині необхідно особисто звернутися до районного управління ПФ за місцем проживання для отримання персонального коду.

Також консультації фахівців можна отримати у соціальній мережі Фейсбук на офіційній сторінці Головного управління ПФУ в місті Києві за електронною адресою: www.facebook.com/gupfukiev.

Серед нововведень — Skype-зв’язок. Насамперед ця послуга буде дуже зручною для літніх людей з обмеженнями руху, які відтепер можуть дистанційно спілкуватися з представниками ПФ.

Інформаційні повідомлення з районних управлінь ПФ відтепер надсилатимуть пенсіонерам і через sms. Звісно, тільки якщо людина надасть згоду на отримання інформації у такий спосіб, а для цього вона має особисто написати про це заяву. Для впровадження такої послуги у київського відділення ПФ є домовленість з усіма операторами мобільного зв’язку.

За інформацією газети «Урядовий курʼєр»