Реєструйся

Новий розрахунок посадових окладів бюджетників за ЄТС


Постанова Кабінету Міністрів України від 12 січня 2024 року № 23 «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (далі — Постанова № 23) набрала чинності 16 січня та застосовується з 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, що постанову Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» доповнили нормою, за якою посадові оклади (тарифні ставки) працівників бюджетної сфери на основі ЄТС з 1 січня 2024 року розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду — 3195 гривень.

Читайте також: Які документи надає ФОП контролерам під час документальної перевірки

Відповідно розпорядникам бюджетних коштів, бюджетним установам тепер потрібно:

  • розрахувати посадові оклади (тарифні ставки) виходячи з розміру у 3195 грн;
  • затвердити штатний розпис з новими посадовими окладами та ввести їх в дію з 01 січня 2024 року.

Керівники установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери повинні забезпечити:

  • диференціацію зарплати працівників, які отримують її на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи;
  • виконання Постанови № 23 виключно в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисі (тобто при нестачі коштів у фонді доведеться зменшувати кількість штатних одиниць).

Читайте також: Роз’яснення щодо використання у 2024 році державним службовцем щорічних відпусток за останній відпрацьований робочий рік

Центральним та місцевим органам виконавчої влади слід переглянути власні нормативно-правові акти з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, на предмет відповідності Постанові № 23.

Також уряд рекомендував органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо погодження нормативно-правових актів з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, із Постановою № 23.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Календар настільний на 2024 рік

Матеріали до теми


Діє новий механізм отримання довідок про чисельність працюючих осіб з інвалідністю
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2007 року № 1010 «Про затвердження Порядку надання дозволу на право користування пільгами ...