...
Реєструйся

Новий розрахунок посадових окладів бюджетників за ЄТС


Постанова Кабінету Міністрів України від 12 січня 2024 року № 23 «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (далі — Постанова № 23) набрала чинності 16 січня та застосовується з 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, що постанову Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» доповнили нормою, за якою посадові оклади (тарифні ставки) працівників бюджетної сфери на основі ЄТС з 1 січня 2024 року розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду — 3195 гривень.

Читайте також: Які документи надає ФОП контролерам під час документальної перевірки

Відповідно розпорядникам бюджетних коштів, бюджетним установам тепер потрібно:

  • розрахувати посадові оклади (тарифні ставки) виходячи з розміру у 3195 грн;
  • затвердити штатний розпис з новими посадовими окладами та ввести їх в дію з 01 січня 2024 року.

Керівники установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери повинні забезпечити:

  • диференціацію зарплати працівників, які отримують її на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи;
  • виконання Постанови № 23 виключно в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисі (тобто при нестачі коштів у фонді доведеться зменшувати кількість штатних одиниць).

Читайте також: Роз’яснення щодо використання у 2024 році державним службовцем щорічних відпусток за останній відпрацьований робочий рік

Центральним та місцевим органам виконавчої влади слід переглянути власні нормативно-правові акти з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, на предмет відповідності Постанові № 23.

Також уряд рекомендував органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо погодження нормативно-правових актів з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, із Постановою № 23.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Календар настільний на 2024 рік

Матеріали до теми


Рада проголосувала за Закон про страховий стаж осіб, які працювали за кордоном
Верховна Рада України 25 квітня 2024 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання ...