...
Реєструйся

Фізособа, яка здійснює незалежну професійну діяльність не стала на облік як платник ЄСВ


У разі ухилення від взяття на облік або несвоєчасного подання заяви про взяття на облік платником єдиного внеску, на фізособу, яка провадить незалежну професійну діяльність, накладають штраф у розмірі десяти НМДГ.

Крім того, застосовуються штрафні санкції за:

  • несплату/неперерахування або несвоєчасну сплату/несвоєчасне перерахування єдиного внеску;
  • несвоєчасне нарахування платником єдиного внеску;
  • несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності про нарахування єдиного внеску, передбачені пунктами 2, 3, та 7 ч. 11 ст. 25 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Читайте також: Чи залежить кількість договорів з нефіксованим робочим часом від загальної кількості працівників

Відповідно до статті 165-1 Кодекс України про адміністративні правопорушення (далі — КУАП), за порушення порядку нарахування єдиного внеску, неподання, несвоєчасне подання звітності щодо єдиного внеску на особу, яка забезпечує себе роботою самостійно, накладають штраф від тридцяти до сорока НМДГ.

 

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне із правопорушень, зазначених у частині першій статті 165-1 КУАП, тягнуть за собою накладення штрафу на особу, яка забезпечує себе роботою самостійно, від сорока до п’ятдесяти НМДГ.

Читайте також: Які документи надає ФОП контролерам під час документальної перевірки

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Передплата

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...