...
Реєструйся

Новий законопроєкт щодо звільнення з військової служби


У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт № 8177 «Про внесення змін до статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Ним запропоновано внести зміни до статті 26 Закону України від 25 березня 1992 року № 2232-XII «Про військовий обов’язок і військову службу», передбачивши, що під час дії особливого періоду й воєнного стану мобілізовані здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти, стажисти, аспіранти й докторанти мають право на звільнення з військової служби (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу).

Отримайте доступ до вебінару «Зміни у законодавстві щодо ведення військового обліку та бронювання посад у період воєнного стану».

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Матеріали до теми


Компенсація за невикористану щорічну відпустку за час проходження служби у лавах ЗСУ
ЗАПИТАННЯ Чи може працівник, який повернувся на основне місце роботи після демобілізації, отримати компенсацію за невикористану щорічну відпустку за час ...
Чи є потреба заброньованим працівникам проходити ВЛК?
Військовозобов’язаним громадянам, яких забронювали від мобілізації, не потрібно проходити військово-лікарську комісію. Про це заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг ...