...
Реєструйся

Новий законопроєкт щодо звільнення з військової служби


У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт № 8177 «Про внесення змін до статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Ним запропоновано внести зміни до статті 26 Закону України від 25 березня 1992 року № 2232-XII «Про військовий обов’язок і військову службу», передбачивши, що під час дії особливого періоду й воєнного стану мобілізовані здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти, стажисти, аспіранти й докторанти мають право на звільнення з військової служби (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу).

Отримайте доступ до вебінару «Зміни у законодавстві щодо ведення військового обліку та бронювання посад у період воєнного стану».

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Матеріали до теми


Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...
Вже з наступного місяця військових строкової служби звільнятимуть у запас
Президент Володимир Зеленський підписав Указ від 07 березня 2024 року № 149/2024 про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби. ...