...
Реєструйся

Новий закон про дипломатичну службу


Верховною Радою України прийнято Закон України «Про дипломатичну службу» від 7 червня 2018 року № 2449-VIII (далі — Закон № 2249), який визначає правові засади та порядок організації дипломатичної служби як складової частини державної служби, а також особливості її проходження та правового статусу посадових осіб дипломатичної служби.

Закон визначає такі нові терміни: «адміністративна посада»,  «адміністративний службовець», «дипломатична посада», «дипломатичний службовець», «довготермінове відрядження», «компенсаційні виплати», «компенсаційні виплати», «контракт про проходження дипломатичної служби», «посадові особи та працівники дипломатичної служби».

У Законі № 2249 детально розглядаються вступ на дипломатичну службу, проходження дипломатичної служби, присвоєння дипломатичних рангів, припинення дипломатичної служби, оплата праці, компенсаційні виплати та соціальні гарантії посадових осіб дипломатичної служби та працівників, які виконують функції з обслуговування, робочий час і час відпочинку, відпустки працівників дипломатичної служби, фінансування та матеріально-технічне забезпечення органів дипломатичної служби.

Цей Закон набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування, тобто 19 грудня 2018 року, крім пункту 5  розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення», який набрав чинності з дня його опублікування — 19 червня цього року (Голос України, 2018, 06, 19.06.2018 № 111).

Документом визнано таким, що втратив чинність, Закон України «Про дипломатичну службу» від 20 вересня 2001 року № 2728-III.

Джерело: rada.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...