...
Реєструйся

Обмеження щодо перевірок не стосується ФСС з тимчасової втрати працездатності?


Представники ФСС з тимчасової втрати працездатності вважають, що норми Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» від 31.07.2014 № 1622 (далі — Закон N 1622) щодо скасування перевірок до них не мають відношення. Свою позицію вони аргументують у листі № 2.4-17-2056 від 7 липня 2014 року.

Законодавство України, що регулює відносини у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, базується на Конституції України, складається з Основ законодавства України про загальнообов’язкове соціальне страхування, Кодексу законів про працю України, Закону № 2240 та прийнятих відповідно до них інших нормативно-правових актів.

Крім цього, кошти загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, не включаються до Державного бюджету України.

Відтак, представники ФСС з тимчасової втрати працездатності вважають, що норми Закону № 1622 щодо перевірки контролюючими органами здійснюються протягом серпня–грудня 2014 року виключно з дозволу Кабміну або за заявкою самого підприємства до них не застосовуються.