...
Реєструйся

Офіційне оформлення трудових відносин: які вигоди для роботодавців


Роботодавці, що офіційно укладають трудові договори, мають право:

  • на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • на компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб за направленням служби зайнятості;
  • на допомогу по частковому безробіттю під час воєнного стану, що надається працівникам та сприяє підтримці діяльності на період подолання труднощів у веденні бізнесу.

Окрім цього, на замовлення роботодавців для конкретних робочих місць здійснюється професійне навчання безробітних у навчальних закладах, центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості України, безпосередньо на виробництві.

Роботодавці, що укладають трудові договори зі своїми працівниками відповідно до вимог законодавства про працю, мають менші ризики настання конфліктних ситуацій із працівниками, фінансових втрат через звернення працівників до судів та відшкодування таким працівникам збитків, застосування фінансових санкцій через порушення законодавства про працю та загальнообов’язкове соціальне страхування, несплату податків.

Прозорі бізнеси мають відповідну ділову репутацію, більше можливостей отримати кредит, а також фінансову допомогу від держави, за регіональними програмами від органів місцевого самоврядування, від міжнародних організацій.

Офіційно оформлені працівники мають відповідні соціальні гарантії, зокрема на отримання допомоги від держави в разі нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, тимчасової непрацездатності, безробіття, на пенсійне забезпечення.

Офіційне працевлаштування сприяє:

  • зменшенню плинності кадрів;
  • кращій мотивації персоналу;
  • підвищенню продуктивності праці.

Вибрати вид трудового договору вам допоможе унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA».
Замовляйте Трудові договори. Спецвипуск № 4′ 2020.

Джерело: Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...