...
Реєструйся

Скільки виплачено допомоги за листками непрацездатності з початку війни?


З початку війни Фонд соціального страхування України (далі — ФССУ) виплатив застрахованим особам з усієї України понад п’ять мільярдів гривень за листками непрацездатності — допомогу отримав майже один мільйон українців.

Найбільше виплат отримали застраховані особи, працевлаштовані в київських роботодавців, — майже 1,2 мільярда гривень. На другому місці за обсягом виплат перебувають працівники Дніпропетровщини (виплачено 461 мільйон гривень), а на третьому — Львівщина (виплачено 408,6 мільйона гривень).

Щоб забезпечити виплати допомоги за листками непрацездатності попри чисельні складнощі проведення фінансування на тимчасово окуповані території, для українців, чиї роботодавці залишилися в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів, фахівці Фонду напрацювали механізм призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму — для цього необхідно звернутись у будь-яке зручне відділення Фонду, яке має можливість продовжувати роботу.

Нагадаємо, що дата фінансування допомог прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до ФССУ за листком непрацездатності працівника.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...