...
Реєструйся

Оксана Жолнович розповіла про соціальні виплати й роботу соцслужб на звільнених територіях


В ефірі Національного марафону «Єдині Новини» Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович повідомила, що держава фінансує всі соціальні виплати в повному обсязі для громадян на деокупованих територіях і відновлює роботу соцслужб.

«У листопаді вже профінансовано понад 1 млрд грн на виплату пенсій у Херсонській області за поточний місяць. Крім того, всі громадяни на деокупованих територіях отримають виплати за всі місяці, коли не могли зняти кошти з карток через російську окупацію», — заявила Оксана Жолнович.

Це є вагомою фінансовою підтримкою людей, які жили в окупації та залишилися без грошей через воєнну агресію Росії.

Вона також зазначила про те, що пенсії люди отримають у зручний для них спосіб — Міністерство соціальної політики України розробило спеціальний механізм, який дозволяє громадянам на деокупованих територіях вибрати спосіб отримання пенсій за заявою — банківською карткою або поштою.

Там, де управління соцзахисту ще не відновили роботу, діє спеціальний державний механізм прямого нарахування всіх соціальних допомог і виплат. Виплати малозабезпеченим, субсидії та допомогу на дітей громадяни отримують на банківські рахунки або грошовим переказом Ощадбанку.

Водночас активно відновлюється робота відділів соціального захисту й служб у справах дітей на деокупованих територіях. Через російську окупацію значна кількість соціальних працівників виїхала, рятуючи своє життя, тому однією з проблем є брак кадрів.

Міністерка додала: «Ми допоможемо органам місцевого самоврядування сформувати кадри на деокупованих територіях та навчимо нових працівників, які не мають досвіду такої роботи. Для цього ми підготували спеціальний курс навчання та готові надати необхідні знання».

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Матеріали до теми


Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...
15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...