...
Реєструйся

Оновлено критерії критично важливих підприємств для бронювання працівників


Міністерство економіки України у своєму наказі від 14 червня 2023 року № 5496 «Про затвердження Змін до Критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки», зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 13 липня 2023 року за № 1193/40249 (далі — Наказ № 5496) внесло зміни до Критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки.

Узагалі, є вісім критеріїв, за якими підприємства визначаються такими, які мають важливе значення для галузей національної економіки, при відповідності хоча б одному з таких критеріїв.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Наказом № 5496 було додано новий, дев’ятий критерій: здійснення протимінної діяльності (надання послуг та/або виконання робіт з гуманітарного розмінування території України).

Крім того, два критерії було переформульовано:

  1. Середня заробітна плата працівників підприємства, установи, організації, що здійснює діяльність у сфері, формування та/або реалізацію політики якої забезпечує Мінекономіки, має становити:
    • не нижче середньої заробітної плати по країні, помноженої на коефіцієнт 1,5 — для підприємств, установ, організацій, які мають середню кількість застрахованих осіб — працівників не менше 50 осіб;
    • не нижче середньої заробітної плати по країні, помноженої на коефіцієнт 3 — для підприємств, установ, організацій незалежно від кількості застрахованих осіб — працівників;

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»
Формат: відеоуроки • Для довідок: 0 (800) 219-977

  1. Провадження діяльності на території трьох і більше областей України, у сфері формування та/або реалізацію політики якої забезпечує Мінекономіки, що підтверджується документами на право власності або оренду нерухомого майна, а також витягом з інформаційної системи органів ДПС щодо статусу розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за місцезнаходженням філії, представництва, іншого відокремленого підрозділу.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Джерело: Бухгалтер 911

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023

Матеріали до теми


Уряд продовжив на місяць чинні відстрочки від призову працівників підприємств
Кабінет Міністрів продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно ...