...
Реєструйся

Опубліковано закон, який дозволяє роботу за сумісництвом помічникам нардепів


Закон набуває чинності наступного дня після його опублікування.

У парламентському виданні «Голос України» опубліковано Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питання сумісництва працівників патронатної служби Верховної Ради України». Про це йдеться у випуску видання від 24 грудня.

Цим законопроектом пропонується внести зміни до деяких положень Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII, якими передбачаються виключення помічників-консультантів народних депутатів, працівників секретаріатів Голови Верховної Ради України, його першого заступника та заступника, працівників секретаріатів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді з переліку осіб, на яких поширюються вимоги антикорупційного законодавства в частині заборони сумісництва, а також вимоги щодо передачі іншим особам належних їм підприємств та корпоративних прав. Окрім того законопроектом пропонується внести зміни до примітки статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, виключивши перерахованих осіб із числа суб’єктів правопорушень за цією статтею.

Зараз представники патронатної служби парламенту можуть вести викладацьку, наукову, творчу діяльність, медичну, інструкторську, спортивну та суддівську практики.

Автори законопроекту очікують, що ухвалення цього законопроекту дозволить нардепам залучати високопрофесійних фахівців на посади помічників-консультантів, секретарів та інше.

Нагадаємо, зазначений законопроект було зареєстровано у Верховній Раді 5 листопада. Нардепи ухвалили документ в цілому 3 грудня. За нього проголосував 321 народний депутат. Президент України Володимир Зеленський підписав закон 20 грудня.