...
Реєструйся

Парламент врегулював питання щодо фінансування Фондом «лікарняних» з 30 червня


Верховна Рада України внесла зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV, якими повернула до переліку підстав для надання допомоги по тимчасовій непрацездатності від Фонду соціального страхування України випадки хвороб і травм.

Відповідний Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності)» Парламент прийняв 13 квітня 2021 року, він вводиться у дію з 30 червня 2021 року.

Раніше Законом України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я», норми якого набувають чинності 30 червня 2021 року, серед іншого, було внесено зміни до статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Так, у новій редакції закону було передбачено надання допомоги по тимчасовій непрацездатності на період реабілітаційного лікування, у той час як звичайні захворювання та травми — виключені з підстав для надання допомоги за лікарняними.

Фонд соціального страхування України продовжить забезпечувати страховий захист на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо — як до, так і після 30 червня. Джерело: www.fssu.gov.ua