...
Реєструйся

Пенсійний фонд і Фонд соціального страхування об’єднаються


21 вересня Верховна Рада України схвалила проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Законопроєкт передбачає приєднання Фонду соціального страхування України до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року.

Це дає змогу зменшити витрати на адміністрування страхових коштів, направивши вивільнені кошти на забезпечення страхових виплат. Також це розширює можливості контролю за цільовим використанням коштів соціального страхування, дозволить забезпечити вчасне виконання зобов’язань щодо здійснення страхових виплат, зокрема в разі тимчасової втрати працездатності й нещасних випадків на виробництві.

Можливості інформаційної системи Пенсійного фонду вже дозволили запровадити е-лікарняний. Подальша цифровізація процесів скоротить строки проходження коштів і дозволить пришвидшити отримання виплат і соціальних послуг у системі соціального страхування.

Беріть участь у навчанні на мінікурсі «Допомога по тимчасовій непрацездатності: організація процесу отримання».

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...