...
Реєструйся

Пенсійний фонд презентує нову систему обслуговування громадян та обробки документації


У  Пенсійному фонді України створюється нова система обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних  технологій. Для громадян – це можливість звернутися за вирішенням своїх  пенсійних питань до будь-якого управління Фонду, незалежно від місця проживання, отримати консультацію чи надіслати документи дистанційно

17 квітня ц.р. нову систему обслуговування громадян та обробки пенсійної документації було  презентовано  Міністру соціальної політики України  Павлу Розенку під час семінару-наради, що відбувся в  «прозорому офісі» Вінницької міської ради.

На першому етапі у кожній області України  визначено  два-три пілотних райони, де, зокрема,  відпрацьовуватимуть  технологію оцифрування пенсійних справ  та запровадження   єдиних стандартів обслуговування. Це дасть змогу не тільки відмовитися від величезного паперового документообігу, а й  спростити процедури прийому та обслуговування   громадян, істотно скоротити час їхнього спілкування з  фахівцями  Фонду.

Для великих операційних залів (10 «вікон» і більше) планується запровадити систему електронного керування чергою,  відео- та аудіофіксацію прийому громадян.

 Обробка заяв про призначення пенсій та розрахунок найкращого варіанту пенсії невдовзі буде здійснюватись у  бек-офісі в автоматичному режимі.

Пенсійний фонд анонсує також плани розвитку дистанційного обслуговування громадян. Подати заяву, звернення, скаргу, отримати консультацію, переглянути індивідуальні дані невдовзі можна буде, зокрема,  через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду,  пункт обслуговування в банку або на пошті і через модернізований Контакт-центр ПФУ.

ПФУ