...
Реєструйся

Перенесення робочих днів у 2018 році – оновлений проект розпорядження КМУ


У зв’язку зі змінами в календарі офіційних свят в Україні доопрацьовано проект розпорядження КМУ “Про перенесення робочих днів у 2018 році”

Нагадаємо, що 2 грудня 2017 року набрав чинності Закон України від 16.11.2017 р. №2211-VIII “Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів”.

Цим Законом 25 грудня (Різдво за Григоріанським календарем) визнано офіційним святковим днем в Україні. Натомість скасовано святковий день 2 травня. Святковим залишилось лише 1 травня (День праці).

З огляду на це,  доопрацьовано проект розпорядження КМУ “Про перенесення робочих днів у 2018 році”.

Так, з метою раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування 8 березня — Міжнародного жіночого дня, 1 травня — Дня праці, 28 червня — Дня Конституції України, 25 грудня – Різдва Христового та у 2019 році 1 січня — Нового року проектом розпорядження КМУ рекомендовано керівникам підприємств, установ й організацій для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести у 2018 році робочі дні з:

  • п’ятниці, 9 березня — на суботу, 17 березня;
  • понеділка, 30 квітня — на суботу, 5 травня;
  • п’ятниці, 29 червня — на суботу, 23 червня;
  • понеділка, 24 грудня — на суботу, 22 грудня;
  • понеділка, 31 грудня — на суботу, 29 грудня.

Джерело: news.dtkt.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...