...
Реєструйся

Перерахунок пенсії онлайн: веб-портал ПФУ


ПФУ роз’яснив, як подати заяву на перерахунок пенсії через веб-портал ПФУ.

Заяву про перерахунок пенсії подають пенсіонери особисто або їхні законні представники до органу, що призначає пенсію, за місцем перебування на обліку як одержувача пенсії.

Нагадаємо: перерахунок пенсії проводять на підставі заяви пенсіонера у строки, встановлені частиною 4 статті 45 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 9 липня 2003 року № 1058-IV (далі — Закон № 1058).

Заяви про перерахунок пенсії, подані через веб-портал ПФУ користувачами, які зареєстровані на веб-порталі та ідентифіковані за допомогою кваліфікованого електронного підпису, розглядають з урахуванням вимог частини 4 статті 42 та частини 4 статті 45 Закону № 1058.

Днем звернення за перерахунком пенсії вважають день реєстрації заяви на веб-порталі. Перерахунок пенсії проводять на підставі вказаної вище заяви з урахуванням даних, що містяться в системі персоніфікованого обліку.

Підсумуємо: для проведення вищезазначеного перерахунку пенсії особа має право подати заяву до органів Фонду, не відвідуючи їх, зареєструвавшись на веб-порталі ПФУ.
 

Матеріали до теми


Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...
Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...