...
Реєструйся

Переселенці зможуть повторно отримати допомогу


Кабінет Міністрів планує продовжити надання фінансової допомоги для переселенців із Донбасу. Про це сказав Міністр соціальної політики Павло Розенко на засіданні Уряду в середу

Він зазначив, що ті переселенці, які почали отримувати фінансову допомогу від держави в жовтні, отримують її 6 місяців — тож у квітні цей термін спливе.

«Пропозиція: дати можливість людям, які не повернулися назад (на Донбас) і залишаються тимчасово переміщеними особами, ще раз звернутися до органів соціального захисту населення і повторно отримати допомогу», — сказав Розенко.

«Ми домовилися, що наступного тижня відповідні зміни до постанови, прийнятої в жовтні, ми внесемо і дамо можливість тимчасово переміщеним особами звертатися повторно за допомогою, адже ситуація за ці 6 місяців у соціальному плані для цих людей не покращилася, миру не настало, тому люди не можуть повернутися додому», — пояснив він.

Міністр також наголосив, що фінансова допомога переселенцям буде виплачена в повному обсязі. «Два тижні тому були внесені зміни до бюджету і виділено додатково ще майже 3 млрд грн. Всі необхідні кошти вже є, і протягом тижня будуть виплачені всі суми», — запевнив Павло Розенко.

Мінсоцполітики