...
Реєструйся

Переведення декретниці на іншу посаду можливе виключно за її згодою


Питання щодо переведення працівників врегульовано нормами КЗпП.

Працівниця перебуває у відпустці по догляду за дитиною. На підприємстві її попросили написати заяву на переведення на іншу посаду. Чи має роботодавець турбувати працівницю під час відпустки?

Відповідають фахівці Управління Держпраці в Рівненській області.

Переведення на іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі, організації, а також переведення на роботу на інше підприємство, в установу, організацію або в іншу місцевість, хоча б разом з підприємством, установою, організацією, допускається тільки за згоди працівника, за винятком випадків, передбачених ст. 33 КЗпП України, та в інших випадках, передбачених законодавством.

Нагадаємо, ст. 33 КЗпП передбачає, що тимчасове переведення працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, допускається лише за його згодою.

У тероргані Держпраці підкреслили, що у вказаному випадку для переведення на іншу посаду має бути надана згода працівниці, зафіксована у письмовій заяві.

Щодо того чи може роботодавець турбувати працівницю під час відпустки по догляду за дитиною, у Держпраці зазначили, що ч. 3 ст. 2 Закону про відпустки передбачає тільки надання відпустки визначеної тривалості із збереженням на її період місця роботи (посади), заробітної плати (допомоги).

Джерело: ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації