...
Реєструйся

Спрощенцям для розрахунку пенсії запропоновано зараховувати час ведення підприємницької діяльності


Мінсоцполітики пропонує оновити Порядок підтвердження трудового стажу для призначення пенсій без трудової.

Періоди ведення підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування (у тому числі фіксованого податку) з 1 січня 1998 року по 30 червня 2000 року зараховуються до трудового стажу фізосіб-підприємців на підставі довідки про реєстрацію як СПД, а 1 липня 2000 року по 31 грудня 2017 року за бажанням підприємця – за умови сплати страхових внесків (єдиного внеску) незалежно від суми сплачених коштів.

Такі зміни до Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній представило Мінсоцполітики.

Законом «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» встановлено, що до страхового стажу для визначення права на пенсію за віком включаються періоди ведення підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування та застосуванням фіксованого податку. Оскільки у суб’єктів малого підприємництва відсутні записи в трудовій книжці щодо ведення такої діяльності, виникла необхідність внесення змін до постанови № 637.

Джерело: ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...