...
Реєструйся

Під час виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру працівник захворів. Чи потрібно оплачувати такий листок непрацездатності?


Так, потрібно оплачувати.

Оскільки на працівників, залучених до громадських та інших роботах тимчасового характеру, поширюється загальнообов’язкове державне соціальне страхування, вони є застрахованими особами і мають право на допомогу по тимчасовій непрацездатності з урахуванням їхнього страхового стажу.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Від редакції:

Про те, що на осіб, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру поширюється загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також державні соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю та зайнятість населення, зазначено у пункті 4 Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 175.

 

Також писали:

Джерело: Північно-східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Експрес-курс «Соціальне страхування по тимчасовій непрацездатності»

Матеріали до теми


Механізми оскарження постанов військово-лікарських комісій
Військово-лікарська експертиза відіграє ключову роль у забезпеченні обороноздатності держави та гарантуванні прав військовослужбовців і призовників на належний захист їхнього здоров’я. ...
Кейс для кадровика. Допомога по вагітності та пологах: як її виплата впливає на страховий стаж?
СИТУАЦІЯ Допомогу по вагітності та пологах виплачено в одному місяці. Як нараховувати страховий стаж?   РІШЕННЯ Оплачувана відпустка у зв’язку з ...