...
Реєструйся

Підприємців Миколаївщини притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне оформлення трудових відносин з працівниками


Інспектором праці Управління Держпраці у Миколаївській області виявлені факти використання незадекларованої праці підприємцями Кривоозерської територіальної громади сфер торгівлі та будівництва.

З липня місяця по всій Україні проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота комісії з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення. При Кривоозерській селищній раді комісією суб’єктам господарювання було надано широкий спектр інформації щодо державних послуг, направлених на підтримку та розвиток бізнесу, насторог щодо відповідальності у разі порушення чинного законодавства, у тому числі щодо допуску працівників до роботи без укладеного трудового договору тощо.

Не зважаючи на роз’яснення суб’єкти господарювання не забезпечили належного оформлення трудових відносин зі своїми працівниками та продовжили окрім задекларованих працівників залучали до робіт працівників без трудового договору. Зокрема в одному з мінімаркетів Кривого Озера незадекларований працівник виконував обов’язки притаманні посаді касира, підприємець з села Курячі Лози використовував працю мешканця громади без офіційного працевлаштування для ремонту спецтехніки з ремонту автомобільних доріг.

Інспектором праці встановлено факт порушення та складено акти стосовно суб’єктів господарювання . До суду передані протоколи про адміністративне правопорушення частини третьої статті 41 КУпАП. Суб’єктам внесено приписи щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками та попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Джерело: за матеріалами Державної служби України з питань праці

Матеріали до теми


За яких умов можна призупинити дію трудового договору
Головними умовами для призупинення дії трудового договору є абсолютна неможливість роботодавця надавати роботу, а працівника – виконувати її. У роз’ясненні ...
Чи потрібно повідомляти ДПС про прийняття працівника на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, потрібно. Організація та проведення громадських робіт здійснюються на підставі договору про організацію і фінансування громадських робіт, який укладається між центром зайнятості та роботодавцем ...