...
Реєструйся

Підтримка ВПО: Ірина Верещук наголосила, що вона має надходити без зволікань


Підтримка до внутрішньо переміщених осіб (далі — ВПО) має надходити без зволікань. Про це говорили на міжвідомчій нараді, яка відбулася під головуванням віцепрем’єр-міністерки України Ірини Верещук. Обговорювали, як можна налагодити вчасну виплату допомоги на проживання ВПО й спростити подачу заяв через мобільний застосунок «Дія».

Вирішили: Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал «Дії». А саме: щоб ВПО могли через цей застосунок знятися з обліку й змінити адресу фактичного місця проживання при повторному переміщенні.

Окрім того, ВПО, які подавали заяви через «Дію» до 30 квітня 2022 року й не отримали довідку та допомогу, у разі повторного подання документів до органу соціального захисту або ЦНАПу зможуть отримати й те, й інше — з дати подачі заяви в «Дії».

«Затримка виплат ВПО неприпустима. Люди, які перебувають у скрутному становищі, залишилися без домівок та підтримки близьких, не повинні чекати місяцями», — наголосила Ірина Верещук.

Джерело: Офіційна сторінка Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у фейсбуці

Вебінар «Відпустки та робочий час працівників різних категорій підприємств»

Матеріали до теми


Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...