...
Реєструйся

Підвищені пенсії військовим мають виплатити до 1 травня


До 1 травня всі пенсії військовим мають бути перераховані і виплачені в повному обсязі. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Нагадую, що стоїть завдання не просто здійснити перерахунок пенсій, а забезпечити виплату вже перерахованих пенсій військовим до 1 травня 2018 року. І це завдання має бути виконане», – сказав Розенко.

Він наголосив на персональній відповідальності як керівників силових структур, які мають надати Пенсійному фонду необхідні довідки для перерахунку пенсій, так і на персональній відповідальності керівників обласних управлінь Пенсійного фонду України за невчасне оброблення відповідних документів.

За його словами, станом на сьогодні в повному обсязі надійшли довідки про перерахунок пенсій фактично лише від Національної гвардії України, від Міністерства оборони – 99% і від МВС – 97%. Найменше довідок про перерахунок пенсій надійшло від СБУ, Мінінфраструктури, Мін’юсту та УДО.

«Таким чином, сьогодні з 544 тисяч військових пенсіонерів, які потребують перерахунку пенсій, ми маємо довідки лише для близько 500 тисяч пенсіонерів. Є певні питання і щодо пришвидшення роботи обласних управлінь Пенсійного фонду, адже станом на сьогодні оброблено лише біля 72% тих довідок, які вже надані», – зазначив він.

Він додав, що станом на сьогодні вже отримали відповідні підвищені виплати близько 316 тисяч осіб.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Соціальна відповідальність роботодавця охоплює за певних умов і пенсійне забезпечення колишніх працівників
Соціальна відповідальність роботодавця (його правонаступника) охоплює не лише економічні обов’язки перед працівниками, а й містить соціальну й етичну складову, що ...
У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму разом зі щорічною індексацією буде здійснено перерахунок пенсій
Відповідно до пункту 8 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» з 1 березня 2024 року ...