...
Реєструйся

Підвищення зарплат вчителів відбудеться після війни


Підвищення заробітної плати вчителів має стати одним з головних завдань в освітній сфері після завершення війни. Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

За його словами, наразі підвищення рівня заробітних плат для вчителів є ускладненим через те, що всі доходи бюджету спрямовуються на ЗСУ, а соціальні виплати фінансують міжнародні донори, допомога яких вже вимірюється десятками мільярдів доларів.

«Що стосується зарплат педагогів. Найбільше я хочу, щоб у них піднялася зарплата, і найбільше цього хоче і президент. Підняття зарплат педагогам було заплановано в перший рік COVID-19. Але в той момент зрозуміли, що потрібно втримати в країні медичних працівників, щоб вони не поїхали за кордон, бо їм одразу пропонували у Східній Європі дуже привабливі заробітні плати. Тому була необхідність медикам терміново підняти зарплати і домовитися, що наступного року щонайменше до такого самого рівня піднімаємо зарплати педагогам. Та, на жаль, сталася повномасштабна війна, яка знищила всі плани. Але це буде перше, що буде зроблено після війни – підвищення зарплати педагогам», — наголосив Бабак.

Голова комітету також зауважив, що до завершення війни здійснити підвищення заробітних плат українських вчителів буде неможливо.

«Нам наші партнери скажуть: «За всієї поваги, ми намагаємося вам допомагати, суми вимірюються десятками мільярдів доларів, а ви хочете нам ще докинути мільярд?» Ну, або ж брати борг. Це найпростіший популістський вихід: підняти зараз зарплати, взяти в борг гроші, щоб наші діти потім їх віддавали. Ми не можемо собі цього дозволити і не хочемо цього робити», — підкреслив голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

Джерело: ОСВІТА.UA

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»

Матеріали до теми


Право працівника на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги
ЗАПИТАННЯ Чи має працівник право на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги?   ВІДПОВІДЬ Так, має. ...
Членські організації ФПУ розробили звернення про захист соціальних прав і гарантій членів профспілок (законопроєкт № 11367)
На заклик Президії ФПУ провести роботу щодо залучення народних депутатів України до підписання законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про ...
Опубліковано огляд судової практики КЦС ВС щодо про колективні договори і угоди
Верховний Суд опублікував огляд судової практики Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду щодо застосування законодавства України про колективні договори ...