...
Реєструйся

По-новому рахуватимуть зарплату головам облдержадміністрацій, міністрам та їх заступникам


Схвалено нову формулу, за якою визначають посадові оклади членам Уряду.

Посадові оклади членів Уряду, першого заступника, заступника міністра та голів обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій залежать від середньомісячної зарплати за квартал у середньому по економіці за наявними статистичними даними. Зміни внесені до постанови КМУ від 20 квітня 2016 року № 304.

Зокрема, Прем’єр-міністр України, Перший віце-прем’єр-міністр України, віце-прем’єр-міністри України, міністри отримуватимуть 5 середньомісячних зарплат.

Їм, а також першим заступникам та заступникам міністрів, головам обласних держадміністрацій скасували надбавки за вислугу років та інтенсивність праці. А премії обмежили рівнем до 100% посадового окладу.

Переглядатимуть розміри посадових окладів вказаних посадовцям із 1 числа місяця, що настає за місяцем, в якому опубліковано статистичні дані.

Рішення про надання матдопомоги для вирішення соціально-побутових питань:

— Прем’єр-міністрові України, Першому віце-прем’єр-міністру України, віце-прем’єр-міністру України, Міністру КМУ та його заступникам, міністру — приймається за погодженням з Прем’єр-міністром України;

— першому заступнику та заступнику міністра — приймається за погодженням з міністром згідно з поданням керівника держслужби в держоргані;

— головам обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій — за погодженням із суб’єктом призначення згідно з поданням керівника держслужби у відповідній місцевій держадміністрації.

Постанова КМУ від 5 грудня 2020 року № 107. Чинна із 22 грудня 2020 року.

Матеріали до теми