...
Реєструйся

Надбавка педпрацівникам за успішне проходження сертифікації


Кабмін встановив доплату педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації.

Педагогічним працівникам, які успішно пройшли сертифікацію, встановлюється щомісячна доплата в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження, що виконується працівником на цій посаді.

Доплата за успішне проходження сертифікації здійснюється протягом строку дії сертифіката.

Для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти, які успішно пройшли сертифікацію у 2019 році, строк дії сертифіката становить три роки — з 1 січня 2020 року по 31 грудня 2022 року.

У разі переходу вчителя початкових класів, який успішно пройшов сертифікацію, з одного закладу освіти до іншого на посаду вчителя початкових класів або вчителя іншої спеціальності, за ним зберігається право на встановлення доплати за успішне проходження сертифікації до кінця строку дії сертифіката.

Виплата щомісячної доплати за успішне проходження сертифікації здійснюється за рахунок та в межах освітньої субвенції, передбаченої місцевим бюджетам Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік, а також коштів місцевих бюджетів.

Ці нововведення передбачені постановою КМУ «Про встановлення доплати педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації» від 19 лютого 2020 року № 113, яка набере чинності після офіційного опублікування.

Нагадаємо, що сертифікація педагогічних працівників — це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника (у тому числі з педагогіки та психології, практичних вмінь застосування сучасних методів і технологій навчання), що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи. Відбувається така сертифікація на добровільних засадах виключно за ініціативою самого педпрацівника (ст. 51 Закону України «Про освіту» 5 вересня 2017 року № 2145-VIII).

Матеріали до теми


З 01.04.2024 змінюється розмір мінімальної заробітної плати: на які показники це вплине
Мінімальна заробітна плата (МЗП) – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна ...
Алгоритм зарахування на навчання в Українську військово-медичну академію для військових лікарів
Курси перепідготовки доступні військовослужбовцям Збройних сил України рядового та сержантського складу, які мають вищу медичну або фармацевтичну освіту та сертифікат ...