...
Реєструйся

Податківці розмежували, коли треба подавати повідомлення про прийняття на роботу, а коли — ні


Податківці повідомляють, що відповідно до  Порядку повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу затвердженого постановою від 17 червня 2015 року № 413 (далі — Порядок № 413) повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника ЄСВ за формою згідно з додатком до Порядку № 413 до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Роблять це одним із таких способів:

— засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;

Читайте також: Ліпчанська Вікторія. Щодо повідомлення ДПС про прийняття на роботу директорів підприємств. Передплатникам «КАДРОВИК.UA» матеріал доступний у № 3, 2020 Живий журнал «КАДРОВИК.UA», переходьте за посиланням.

Передплатити «КАДРОВИК.UA»

— на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

— на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 8 липня 2010 року  № 2464-VI.

Єдиний виняток — можна не подавати повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації. Такі відомості органи ДПС отримують самостійно з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.