...
Реєструйся

Порядок сплати пенсійного збору з послуг мобільного зв’язку зазнав змін


Порядок сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій зазнав змін завдяки постанові Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2022 року № 1129.

Насамперед оновили норми, які визначають особливості сплати пенсійного збору з послуг мобільного зв’язку.

Пенсійний збір із послуг мобільного зв’язку сплачують підприємства, установи й організації, фізичні особи, які користуються послугами мобільного зв’язку й не надають електронних комунікаційних послуг (далі — кінцеві користувачі послуг), а також постачальники електронних комунікаційних послуг, які надають послуги мобільного зв’язку кінцевим користувачам послуг безоплатно.

Він не сплачується кінцевими користувачами послуг у разі відправлення (здійснення) благодійного електронно-комунікаційного повідомлення.

Пенсійний збір не сплачується, якщо ними користуються річкові, морські, повітряні, космічні транспортні засоби, засоби наземного технологічного транспорту (зокрема, таксі), що мають стаціонарно вбудоване обладнання радіозв’язку, радіонавігації та радіоастрономії, яке не може бути відокремлено від таких засобів без утрати його технологічних або експлуатаційних якостей чи характеристик.

Для постачальників електронних комунікаційних послуг оновили форму Звіту про нарахування та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з послуг мобільного зв’язку.

Окрім того, внесли правки в Порядок, які стосуються звільнення від сплати пенсійного збору при відчуженні легкових автомобілів, оснащених лише електричними двигунами (одним чи декількома).

Головний захід осені для кадровиків! Кадровий семінар «Зміни законодавства — 2022». Реєструйтеся за посиланням.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...
Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...