...
Реєструйся

Посадові оклади працівників держорганів у 2020 році збільшаться


Уряд нарешті визначився із розмірами оплати праці на 2020 рік для:

— працівників патронатних служб у державних органах;

— працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування.

Для цього затверджено постанову КМУ від 24 грудня 2019 року № 1112, яка застосовується з 1 січня 2020 року.

Для кожної із посад працівників держорганів у схемах посадових окладів наведено коефіцієнти співвідношень до мінімального розміру посадового окладу. Посадові оклади працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, визначають множенням 2-х розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня календарного року, на відповідний коефіцієнт. Якщо посадовий оклад визначено у гривнях з копійками, цифри до 0,5 відкидають, від 0,5 і вище заокруглюють до однієї гривні.

Наприклад, посадовий оклад оператора комп’ютерного набору II категорії в держоргані районного рівня становитиме 4 162 грн (2 102 грн х 2 х 0,99), а провідного інспектора міністерства — 5 717 грн (2 102 грн х 2 х 1,36).

Керівники державної служби в державному органі установлюють у межах затвердженого фонду оплати праці:

• надбавку за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи-до 50 % посадового окладу з урахуванням надбавки за вислугу років у держорганах;

• доплату за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього працівника (крім обов’язків керівника та заступників керівника самостійного структурного підрозділу) у розмірі до 50% посадового окладу тимчасово відсутнього працівника. Зазначену доплату не встановлюють керівникам управлінь, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів управлінь і їх заступникам.

Працівникам виплачують надбавку у відсотках до посадового окладу за вислугу років у державних органах, управліннях у таких розмірах: понад 3 роки — 10 %, понад 5 років — 15 %, понад 10 років — 20 %, понад 15 років — 25 %, понад 20 років — 30 %, понад 25 років — 40 % посадового окладу.

Преміюють працівників відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи у межах фонду преміювання відповідного державного органу. А також працівникам надають матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує середньомісячної зарплати працівника.

Водночас на засіданні Уряду 24 грудня 2019 року мала розглядатися й постанова КМУ «Про внесення змін до постанови КМУ від 18.01.2017 р. № 15». Саме нею затвердять схему посадових окладів держслужбовців на 2020 рік. Проте наразі документ ще не оприлюднений.

Матеріали до теми


З 01.04.2024 змінюється розмір мінімальної заробітної плати: на які показники це вплине
Мінімальна заробітна плата (МЗП) – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна ...