...
Реєструйся

Посівна кампанія: потрібно пришвидшити процедуру бронювання працівників


В Україні стартує посівна кампанія, і цей рік не став винятком, незважаючи на труднощі, з якими стикаються аграрії: скорочення площі, придатної для сівби, подорожчання витратних матеріалів, логістику, тощо.

Водночас найбільший ризик, який наразі вбачають аграрії – загальмований механізм бронювання працівників. Так, він має відбуватися за новою процедурою, але поки вже майже місяць як нічого не відбувається. За інформацією від компаній — членів Європейської Бізнес Асоціації, майже місяця тому компаніями було подано всі необхідні документи на бронювання, проте, на жаль, підтвердження від компетентних органів, в тому числі Генштабу та Мінекономіки поки компаніями так і не було отримано.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Асоціація, безумовно, розуміє важливість функціонування військового фронту країни. Але питання посівної, якість та вчасність її проходження є питаннями продовольчої безпеки – не лише України, а й світу.

Крім того, агросектор є найбільшою експортною галуззю України, яка у 2022 році забезпечила понад половину всього експорту, відправивши за кордон продукції на понад 23 млрд дол. валюти, яка заходить в країну, і підтримує стабільність гривні та резерви НБУ.

Звісно, перебіг посівної впливатиме і на майбутнє країни – збереження аграрного потенціалу України, пріоритетність аграрної індустрії для інвестування та перетворення України не лише в житницю, а й в супермаркет світу.

Курс «Військовий облік на підприємстві: документація та взаємодія»
Формат: відеоуроки Для довідок: (063) 590-97-54 

Відповідно, Європейська Бізнес Асоціація звертається із закликом до Першого віце-прем’єр-міністр України – Міністра економіки України Юлії Свириденко, Генерального штабу ЗСУ із закликом пришвидшити розгляд документів у межах нового механізму бронювання працівників, аби не зірвати цьогорічну посівну кампанію та не похитнути подальший потенціал розвитку України в агросекторі.

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Формат (розмір): 210×297 мм • Обсяг: 60 с.

Джерело: EBA

Вебінар «Бронювання працівників у запитаннях і відповідях»

Матеріали до теми


Впровадження лікарської резидентури за вузькопрофільними лікарськими спеціальностями
Міністерство охорони здоров’я вперше за історію української медичної освіти запроваджує лікарську резидентуру. Це — етап післядипломної медичної освіти, який триває ...
У «Резерв+» протягом кількох місяців з’являться нові послуги
Міноборони додає у «Резерв+» зворотний зв’язок для того, щоб люди пріоритезували, який подальший функціонал потрібно запускати у застосунку Мобільний застосунок ...
Затверджено критерії бронювання працівників підприємств, критично важливих для ЗСУ
Наказом Міністерства оборони України від 10 липня 2024 року № 463 затверджено Критерії визначення підприємств, установ, організацій, а також юридичних осіб приватного ...