...
Реєструйся

Посівна кампанія: потрібно пришвидшити процедуру бронювання працівників


В Україні стартує посівна кампанія, і цей рік не став винятком, незважаючи на труднощі, з якими стикаються аграрії: скорочення площі, придатної для сівби, подорожчання витратних матеріалів, логістику, тощо.

Водночас найбільший ризик, який наразі вбачають аграрії – загальмований механізм бронювання працівників. Так, він має відбуватися за новою процедурою, але поки вже майже місяць як нічого не відбувається. За інформацією від компаній — членів Європейської Бізнес Асоціації, майже місяця тому компаніями було подано всі необхідні документи на бронювання, проте, на жаль, підтвердження від компетентних органів, в тому числі Генштабу та Мінекономіки поки компаніями так і не було отримано.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Асоціація, безумовно, розуміє важливість функціонування військового фронту країни. Але питання посівної, якість та вчасність її проходження є питаннями продовольчої безпеки – не лише України, а й світу.

Крім того, агросектор є найбільшою експортною галуззю України, яка у 2022 році забезпечила понад половину всього експорту, відправивши за кордон продукції на понад 23 млрд дол. валюти, яка заходить в країну, і підтримує стабільність гривні та резерви НБУ.

Звісно, перебіг посівної впливатиме і на майбутнє країни – збереження аграрного потенціалу України, пріоритетність аграрної індустрії для інвестування та перетворення України не лише в житницю, а й в супермаркет світу.

Курс «Військовий облік на підприємстві: документація та взаємодія»
Формат: відеоуроки Для довідок: (063) 590-97-54 

Відповідно, Європейська Бізнес Асоціація звертається із закликом до Першого віце-прем’єр-міністр України – Міністра економіки України Юлії Свириденко, Генерального штабу ЗСУ із закликом пришвидшити розгляд документів у межах нового механізму бронювання працівників, аби не зірвати цьогорічну посівну кампанію та не похитнути подальший потенціал розвитку України в агросекторі.

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Формат (розмір): 210×297 мм • Обсяг: 60 с.

Джерело: EBA

Вебінар «Бронювання працівників у запитаннях і відповідях»

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...