...
Реєструйся

Постанова Кабміну № 921 втратила чинність: в Україні видають повістки оновленого зразка


На підставі постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 року № 1487 (далі — постанова № 1487) втратила чинність постанова від 7 грудня 2016 року № 921.

Отже, нині основним документом, який регулює питання повісток є «Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів», затверджений постановою № 1487 (далі — Порядок).

Порядок, крім іншого, містить бланк повістки, в якій, зокрема, конкретизується, що особа, якій вручили повістку про виклик, повинна:

«При собі мати паспорт громадянина України, довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті), військово-обліковий документ, обліково-послужну картку та мобілізаційне розпорядження (у разі наявності).»

Слід зазначити, що попередній бланк повістки втратив чинність. Однією зі змін в новій повістці є те, до раніше документ не містив вказівки, який саме паспорт (чиєї країни) має надати особа. Також перелік органів, куди може з’явитися особа, став ширший, а саме: поряд із ТЦК та СП вказано органи СБУ, підрозділи Служби зовнішньої розвідки.

Джерело: КАДРОВИК.UA

Вебінар “Військовий облік: новий порядок”

Матеріали до теми


Обов’язок з ведення військового обліку: на кого покладають
Відповідно до пункту 8 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від ...