...
Реєструйся

Постанова Кабміну: списки працівників на бронювання, подані до 10 травня, має погодити Генштаб


Постановою Кабінету Міністрів України від 8 травня 2024 року № 520 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76» (далі — Постанова № 520) Кабмін вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних. Зокрема, у тексті Порядку слова «Генеральний штаб Збройних Сил» в усіх відмінках замінено словом «Міноборони». Тим самим погодження списків військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання, перейшли до Міноборони.

Послуги з військового обліку • Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ
Для довідок: 0 (800) 219-977

Відповідно Мінекономіки листом від 14 травня 2024 року № 2704-20/35461-03 повідомило, що розглядати подання про бронювання військовозобов’язаних працівників буде виключно за результатами погодження таких списків у Міноборони. На жаль, Мінекономіки не уточнило тоді подальшу долю списків на бронювання, які раніше передавалися на перевірку до Генштабу.

Цю проблему вирішив Кабінет Міністрів України, який постановою від 24 травня.2024 року № 592 вніс зміни до Постанови № 520. А саме — закріпив, що бронювання військовозобов’язаних за списками військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, які надійшли на погодження до Генерального штабу Збройних Сил до 10 травня 2024 року, здійснюється за зазначеними списками, погодженими Генштабом ЗСУ.

Джерело: Бухгалтер.UA

Вебінар «Актуальні та перспективні зміни військового обліку: правила ведення, бронювання, відповідальність»

Матеріали до теми


Компенсація за невикористану щорічну відпустку за час проходження служби у лавах ЗСУ
ЗАПИТАННЯ Чи може працівник, який повернувся на основне місце роботи після демобілізації, отримати компенсацію за невикористану щорічну відпустку за час ...
Чи є потреба заброньованим працівникам проходити ВЛК?
Військовозобов’язаним громадянам, яких забронювали від мобілізації, не потрібно проходити військово-лікарську комісію. Про це заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг ...