...
Реєструйся

Працівник затримався у відрядженні на вихідні: зворотний квиток компенсують


Мінфін України відкоригував Інструкцію про службові відрядження в межах України та за кордон (далі – Інструкція № 59)

По-перше, дозволили затримку у відряджені на вихідні або святкові та неробочі дні, але без компенсації добових за ці дні. Якщо дата на транспортному квитку не збігатиметься з датою прибуття працівника з відрядження відповідно до наказу про відрядження, із дозволу керівника підприємства таку затримку у відрядженні на вихідні або святкові й неробочі дні братимуть до уваги, якщо строк перебування працівника поза місцем його постійної роботи не перевищуватиме* в межах України – 30 календарних днів, за кордоном – 60 календарних днів (абз. 1 п. 6 Постанови КМУ “Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів ” від 02.02.11 р. № 98).    ________________________    *Вийнятки перелічено в абз.абз. 2-11п. 6 Постанови № 98.

Важливо, що добові, витрати на найм житла за ці дні (крім витрат на проїзд з місця відрядження до місця постійної роботи) працівнику не відшкодовуються.

По-друге, скасовано обов’язок реєстрації відряджень в Журналі. Не треба буде реєструвати в спецжурналі направлення працівника у відрядження. Форму журналу реєстрації відряджень (додаток до Інструкції № 59) теж виключили.

По-третє, керівникам підприємств дозволили особисто вирішувати й питання відшкодування своїх витрат на перевезення багажу понад вагу, вартість перевезення якої входить до вартості квитка.

А от міністрам та керівникам інших центральних органів виконавчої влади дозволи на відшкодування наведених в абз. 1 п. 7 Інструкції № 59 витрат, надаватиме Перший віце-прем’єр-міністр і віце-прем’єр-міністри згідно з розподілом функціональних повноважень.

Buhgalter911.com