...
Реєструйся

Працевлаштування ВПО: коментар Ірини Верещук


Віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук зазначила, що внутрішньо переміщені особи (далі — ВПО) мають працевлаштовуватися на новому місці, не покладатися лише на допомогу, не чекати повернення на старе місце роботи. Працевлаштування ВПО — це не тільки дохід, а й особистий розвиток, що теж важливо.

За її словами, серед ВПО є чимало активних громадян, які після переїзду не стали розраховувати лише на допомогу від держави, а влаштувалися на роботу й наразі добре почуваються на новому місці.

Багато з них готові залишитися в тих громадах, куди переїхали. Насамперед це результат успішної інтеграції й свідчення того, що працелюбність українців завжди ставала в нагоді у найскладніших умовах. Так є і сьогодні.

«Для працевлаштування ВПО потрібна ініціатива двох сторін — тих, кому потрібна робота і тих, хто її надає. Тому я апелюю до обох. Роботодавців закликаю йти назустріч переселенцям та активніше давати їм роботу. Переселенців закликаю не чекати, активніше працевлаштовуватись і покращувати своє життя», — резюмувала посадовиця.

Вебінар «Дистанційна робота в умовах воєнного стану». Отримати запис можна тут.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Матеріали до теми


Періодичність психіатричних оглядів залежатиме від виду діяльності працівників
Деякі категорії осіб для виконання окремих видів діяльності мають періодично (кожні 12 місяців) проходити психіатричний огляд. Це часом ускладнює виконання ...