...
Реєструйся

Працівник виїхав за кордон із населеного пункту, де не ведуться бойові дії: як діяти роботодавцю?


У Державній службі України з питань праці роз’яснили, чи потрібно роботодавцю запроваджувати простій, коли працівник без попередження залишив робоче місце та виїхав за кордон, свою роботу при цьому не виконує в той час, коли підприємство працює. При цьому інші працівники виконують роботу у приміщенні роботодавця, бойові дії в населеному пункті не проводяться.

Нагадаємо, що простій – це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

Отже, залишення працівником робочого місця за власною ініціативою не є підставою для запровадження йому простою.

Але і звільняти такого працівника за прогул без поважної причини до одержання від нього пояснень не варто.

Спеціалісти Держпраці радять в такому випадку призупинити трудовий договір з таким працівником відповідно до ст. 13 Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Джерело: Бухгалтер. UA

Матеріали до теми


Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...
Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...