...
Реєструйся

Праця іноземців: особливості та гарантії. Що треба пам’ятати роботодавцю?


Відповідно до Конституції України іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов’язки, як і громадяни України, — за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України.

Ця гарантія також стосується і права на трудову діяльність іноземців та осіб без громадянства.

До відома: Дозвіл на роботу видається територіальними органами Державної служби зайнятості (центрами зайнятості).

Важливо, що дозвіл отримує роботодавець, а не іноземець, тому такий дозвіл видається для працевлаштування іноземця у конкретного роботодавця на конкретній посаді. Праця іноземців може застосовуватися на різних посадах в одного або кількох (двох і більше) роботодавців, за умови отримання дозволу на застосування праці на кожній посаді.

Питання працевлаштування іноземців та оформлення Дозволу суворо контролюється. Якщо роботодавець працевлаштовує іноземців або осіб без громадянства:

  • ïна умовах трудового або іншого договору без Дозволу на застосування праці іноземця або особи без громадянства, передбачена штрафна санкція у двадцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення за кожного працівника.
  • ïна інших умовах, ніж ті, що передбачені Дозволом, — стягується штраф за кожну особу у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення.

Джерело: https://sumy.dsp.gov.ua

Матеріали до теми


«Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» — ще одна нова професія В Україні
Відомості щодо професійного стандарту «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» внесено до Реєстру кваліфікацій. Про це повідомив заступник ...
Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...