...
Реєструйся

Правоохоронці відповідатимуть за неправомірні дії щодо підприємців


Кабінет Міністрів України в рамках реалізації урядової ініціативи знищення будь-якого тиску на чесний бізнес з боку правоохоронних та  контролюючих органів підготував низку законодавчих змін в частині захисту підприємців та посилення відповідальності органів влади за неправомірні. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Зміни підготовано великою міжвідомчою групою фахівців Мінюсту, МВС, Офісу бізнес-омбудсмена тощо і відповідають запитам підприємництва.

Проект урядових змін передбачає передусім встановлення законодавчо обґрунтованої та обов’язкової вимоги щодо відеофіксації судового рішення про проведення обшуків і неприпустимості ухвалення такого рішення без адвоката. Передбачається також заборона вилучення оригіналів фінансових документів, серверів, комп’ютерів та телефонів підприємців при обшуках та відеофіксація таких обшуків. Забороняється безпідставне відкриття одних і тих же справ і встановлюється відповідальність правоохоронців за неправомірні дії щодо підприємців.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації