...
Реєструйся

Президент ініціює підвищення пенсій для чорнобильців


Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про додаткові заходи з відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, із соціального захисту постраждалих осіб, безпечного поводження з радіоактивними відходами». Про це повідомило його офіційне Інтернет-представництво.

Згідно з Указом, Кабмін має напрацювати відповідні зміни до Закону України «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» для вирішення проблемних питань правового режиму територій, що зазнали радіоактивного забруднення, та розглянути доцільність дальшої дії встановлених обмежень і заборон на здійснення видів діяльності на таких територіях, а також забезпечити підтримку безпосередньо розвитку самого Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника через визначення особливостей його управління та функціонування.

Також Указ передбачає спрямування на розвиток територій та об’єктів природно-заповідного фонду, створених у зоні відчуження, не менше 10% від обсягу коштів, які перераховуються замовником будівництва централізованого сховища для зберігання відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій на соціально-економічний розвиток прилеглих територій, пропорційно фактично освоєним капітальним інвестиціям.

Також пропонується внести зміни до Податкового кодексу України щодо зменшення плати за землю за земельні ділянки в зоні відчуження, передані в постійне користування природоохоронним установам, визначивши її розмір — не більше 15% від розміру земельного податку, обчисленого відповідно до названого Кодексу.

Особливої уваги в Указі приділено заходам щодо соціального захисту постраждалих, внаслідок Чорнобильської катастрофи. Уряд має вирішити питання з підвищення розміру пенсій по інвалідності для осіб з числа учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і пенсій у зв’язку із втратою годувальника з числа ліквідаторів.

Також Указ спрямований на вдосконалення державної політики в сфері поводження з радіоактивними відходами та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

Джерело: www.ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може його «докупити»
Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може укласти договір про добровільну участь, яким передбачена одноразова сплата єдиного ...