...
Реєструйся

Президент розпорядився провести заходи, приурочені Дню пам’яті та примирення і річниці перемоги над нацизмом


Президент України Петро Порошенко доручив органам влади підготувати і провести в 2017 році заходи, приурочені до Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Відповідний указ оприлюднено на офіційному сайті глави держави.

Зокрема, Порошенко доручив Кабінету Міністрів утворити організаційний комітет із підготовки та проведення в 2017 році заходів із відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, залучивши до його роботи представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства. Доручено провести 8 і 9 травня в Києві, обласних центрах, інших населених пунктах меморіальні, урочисті та культурні заходи за участю представників органів виконавчої влади, територіальних громад, акредитованого в Україні дипломатичного корпусу, громадських об’єднань, учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, представників волонтерського руху, духовенства, молоді.

Необхідно також організувати та провести військово-патріотичні й інші тематичні заходи в навчальних закладах і військових частинах за участю ветеранів війни, борців за незалежність України в XX столітті, учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Кабмін має вирішити в установленому порядку питання фінансування видатків на організацію та проведення зазначених заходів, звернутися до релігійних організацій з пропозицією провести 8 і 9 травня панахиди за загиблими в Другій світовій війні та молебні за захисників Вітчизни.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»